Kakanjci će sa potpuno novim sastavom krenuti u narednu sezonu u 1.ligi FBiH

Kakanjci naredne sezone u 1.ligi FBiH

Samo trojica igrača iz prošle sezone ostala u FK Mladost

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja pripremaju se za predstojeću sezonu u 1.ligi FBiH. Nakon izbacivanja iz Premijer lige zbog nedobijanja licence, klub iz Kaknja prije 10-tak dana počeo je s pripremama za narednu sezonu u kojoj će igrati u drugom po jačini rangu nogometa u našoj zemlji.

Novoizabrani šef struke Dragan Radović zajedno sa pomoćnikom Almirom Hasanovićem svakodnevno radi na terenima u Doboju kod Kaknja, stručni štab testira dosta igrača koji se nalaze na probi, te mladih nogometaša iz omladinskih kategorija ovog kluba.

Kada je u pitanju igrački kadar od prošle sezone samo su trojica igrača ostala u klubu. Riječ je o Faruku Jusiću defanzivcu, veznjaku Anesu Hrustanoviću i napadaču Safetu Čagi. Svi ostali igrači koji su trenutno u pogonu su igrači koji su prošle sezone igrali za juniorski tim Mladosti, te igrači na probi iz klubova iz okolnih gradova i klubova.

Sigurno da se u narednom periodu očekuje da klub angažuje i nekoliko iskusnijih igrača za narednu sezonu, a kada su u pitanju igrači koji su na probi, oni će sutra u Vojkovićima protiv Famosa imati šansu da pokažu svoje kvalitete i eventualno izbore ostanak u klubu za narednu sezonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.