Mladi bh. defanzivac karijeru nastavlja u prvaku Slovenije
Sjajni mladi defanzivac svoju karijeru će vjerovatno nastaviti u najboljoj ekipi Slovenije, gdje će imati sigurno još bolje uslove za dalji razvoj i igračku nadogradnju

Mahmić potpisuje za Muru

Mladi bh. defanzivac karijeru nastavlja u prvaku Slovenije · Saznajemo

D. Kurbegović

Nakon što su nisu dobili licencu za nastup u Premijer ligi ove sezone, većina igrača Mladosti odlučila je potražiti nove izazove u svojoj karijeri, Amer Hiroš je potpisao za Osijek, Enes Alić je otišao u Domžale, dok je sjajni napadač Nedim Hadžić potpisao za Slaven Belupo.

Najvrjedniji eksponat u ekipi Mladosti svakako je 18-godišnji defanzivac Azur Mahmić. Ovaj mladi stoper, koji može igrati i na poziciji lijevog bočnog ima još godinu dana važeći ugovor s ekipom iz Doboja kod Kaknja.

Ipak, kako saznajemo Zeničanin bi u narednim danima trebao svoju karijeru nastaviti u drugom klubu. Kako trenutno stvari stoje, Mahmić će potpisati za prvaka Slovenije, ekipu Mure, koja je bila najbrža i najkorektnija u pregovorima oko prelaska ovog igrača.

Mura je prošle sezone na veliko iznenađenje osvojila svoju prvu titulu prvaka Slovenije, a sinoć su u okviru revanša 1. kola kvalifikacija za Ligu prvaka na svome terenu s ubjedljivih 5:0 savladali Shkëndiju, te su obezbjedili nastup u drugom pretkolu.

Mahmić je svoju karijeru počeo u školi nogometa Tempo Sport u Zenici, da bi kao kadet došao u NK Čelik. Sa 16 godina debitovao je za prvi tim Zeničana u Premijer ligi, a nakon ispadanja Čelika u niži rang, odlučio je da pređe u Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

U redovima Mladosti u prošloj sezoni upisao je 29 nastupa i bio je standardni član ekipe koja je rezultatski izborila ostanak u Premijer ligi. Ovaj mladi defanzivac prošao je sve omladinske selekcije BiH, te je kao najmlađi igrač u prošlim kvalifikacijama bio i na okupljanjima mlade reprezentacije BiH. Ipak selektor Slobodan Starčević iz nepoznatih razloga zaobišao je ovog talentovanog mladog igrača na prošlim okupljanjima.

Nema sumnje da će eventualni prelazak Mahmića u redove Mure dobro doći za dalju karijeru ovog mladog igrača, koji želi ići stepenicu po stepenicu u svojoj karijeri. Ako se nastavi razvijati i igrati možemo očekivati da uskoro imamo standardnog seniorskog reprezentativca BiH za narednih 10-tak godina.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CrveniKakanj
Pogledajte gdje sve idu igraci iz Mladosti, bravo ?
7 0
Husrefbeg22
Ja mislio da neko u Sarajevu ima bar malo pameti. Traze igrace na sve strane a pred nosom u Mladosti: Hadzic, Hiros, Begic, Mahmic .... i svi odose. Sa ovim igracima bili bi sigurno prvi. Isto tako da su zimus doveli Hadzica (jeftino) a ne preskupog Mesanovica bili bi prvi. Skauting Sarajeva ne postoji. Katastrofa!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi