Foto - EPA

Poraz od Slavena

Šokantan početak sezone za Dinamo

Midhat Šljivak

Zagrebački Dinamo porazom je započeo novu sezonu u HNL-u, a tri boda sa Maksimira odnio je Slaven Belupo koji je slavio rezultatom 0:2.

Iskoristili su gosti iz Koprivnice umor zagrebačkog tima od nastupa u Evropi i na kraju su došli do pobjede protiv aktuelnog prvaka.

Oba tima su u prvom poluvremenu imala određene šanse. Pogađali su okvir gola, ali na odmor se otišlo bez golova.

U 51. minuti je Slaven poveo. Katastrofalnu grešku napravio je Livaković, bespotrebno je izašao sa gola i dodao je loptu do Krstanovića koji zabija za 0:1.

Nije Dinamo napravio previše ni nakon primljenog gola, a gosti u 85. minuti završavaju posao u ovom meču. Bogojević zabija sjajan gol za 0:2.

Ovaj rezultat je na kraju bio i konačan i Slaven je šokirao Dinamo na samom otvaranju sezone.

Amer Gojak je odigrao jako slabo prvo poluvrijeme i zamijenjen je na poluvremenu utakmice, a Luka Menalo je šansu za igru dobio u 74. minuti.

Sa druge strane od bh. igrača igrali su Mario Marina i Ivan Krstanović, a Nedim Hadžić je susret odgledao sa klupe.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 1. kolo:

Dinamo - Slaven 0:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.