Velika drama na Maksimiru: Dinamo ima čudo od kapitena

Viđena čak tri penala

Velika drama na Maksimiru: Dinamo ima čudo od kapitena

A. Čaušević

Dinamo je u prvom susretu imao siguran plasmanu u drugo pretkolo Lige prvakaa, ali je u finišu viđena prava drama.


Prvak Hrvatske je bio domaćin Valuru i na kraju je slavio siguran trijumf sa 3:2 uz maestralnu partiju Arijan Ademija.

Reprezentativac Sjeverne Makedonije je prije 10-ak dana igrao na Evropskom prvenstvu, a umjesto na odmor stigao je u Zagreb i odlučio da igra za Modre.

Na terenu je bio fenomenalan, zabio je prvi gol nakon kornera te treći poslije furiozne kontre. Mogao je i do hat-tricka, ali je u 81. minuti promašio penal.

Inače, drugi gol za Dinamo djelo je Lovre Majera koji je uspio realizovati penal u 41. minuti.

Treći kazneni udarac na meču dosuđen je na goste, a u gol ga je u posljednjim minutama pretvorio Sigurssdon i to iz drugog pokušaja nakon što je prethodno odbranio Zagorac.

Već u narednoj minuti uporni Islanđani su postigli drugi gola preko Adolphssona te vratili maksimalnu neizvjesnost pred revanš za sedam dana.

Luka Menalo je bio starter na meču i zamijenjen je nakon sat vremena igre, dok je Amer Gojak cijeli meč odgledao s klupe.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salgijica
Hahaha siguran trijumf od 3:2, strasno novinar treba na tehnicki otic xD
11 0
sargan74
U jednom poluvremenu je pravi Hattrick
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi