Nagelsmann odlučio

Bild: Petorica igrača na izlaznim vratima Bayerna

Edmir Škorić

Kako je javio njemački list Bild, petorica nogometaša u narednim će sedmicama napustiti Bayern.

U saradnji sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem, novi trener Julian Nagelsmann je odlučio da "pročisti" svlačionicu njemačkog prvaka i jasno je da za neke više tu nema mjesta.

Otići će petorica, među njima i veznjak Corentin Tolisso, koji je za 40 miliona eura u Bayern došao iz Lyona u ljeto 2017. godine. Prošle sezone je odigrao 24 meča i postigao je tri gola.

Tolissu ugovor s njemačkim prvakom završava idućeg ljeta, pa je ovo posljednja šansa kluba da ga proda za pristojan novac i vrati dio novca uloženog u njega.

Osim njega, Bayern bi trebao da se riješi sljedećih igrača: Bouna Sarr, Michael Maisance, Joshua Zirkzee i Oliver Batista Meier.

Svi navedeni imaju ugovore s Bayernom, neki i do 2024. godine, ali klub je odlučio da je ovo ljeto idealno za njihove prodaje. Neki će, ako ništa, biti poslani na nove posudbe.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U Bayern su ovog ljeta stigli stoper Dayot Upamecano iz Leipziga i bek Omar Richards iz Readinga, ali vjeruje se da će klub trgovati do početka sezone (sredina augusta op.a) i da će dovesti još neke igrače.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.