Arjen Robben završio karijeru!
Foto - EPA

Legendarni Nizozemac

Arjen Robben završio karijeru!

M. Šljivak

Legendarni nizozemski fudbaler Arjen Robben (37) završio je profesionalnu karijeru.

Iskusni krilni napadač odlučio je okončati karijeru u dresu Groningena čiji je član bio u proteklih godinu dana, ali gdje je zbog teške povrede odigrao samo sedam utakmica.

"Dragi ljubitelji fudbala. Odlučio sam da završim profesionalnu karijeru. Bio je to težak izbor i želim zahvaliti svima koji su mi od srca davli podršku", poručio je Robben u oproštajnom pismu.

Robben je imao sjajnu karijeru koja je mogla biti još i veća da nije bilo teških povreda zbog kojih je često bio van terena i zbog kojih je 2019. godine odlučio završiti karijeru.

Ipak, zaželio sa fudbala i godinu dana kasnije odlučio se vratiti u tim za koji navija Groningen. U prvom meču se povrijedio i nije igrao mjesecima.

Oglasi

Očigledno je Robben smatrao da njegovo tijelo nije sposobno izdržati nove fizičke napore i odlučio je da konačno stavi tačku na bogatu karijeru.

Robben je pored Groningena igrao za istinske velikane evropskog fudbala. Preko PSV-a je došao do Chelseaja, a zatim je igrao za Real Madrid i minhenski Bayern.

U redovima bavarskog velikana ostvario je najveće uspjehe u karijeri. U Minhenu je proveo nezaboravnih deset godina i osvojio je apsolutno sve što je mogao.

Za reprezentaciju Nizozemske nastupio je 96 puta i zabio je 37 golova. Debi je upisao davne 2003. godine.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

U klupskoj karijeri ovaj legendarni ofanzivac je odradio ukupno 614 utakmica i postigao je 209 golova. Osvajio je brojne trofeje, a najviše u Bayernu, čak 20.

Jedan je od rijetkih igrača koji su u karijeri osvajali trofej prvaka Engleske, Španije i Njemačke.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GiS
Meni strasno drag igrac, steta radi povreda, ubijedjen sam da bi imao jos bolju karijeru
4 1
YouTalkinToMe
Današnji fudbaleri su veliki prevaranti i simulanti ali teško će iko prevazići padavičara robbena. Nije mu bilo ravnoga u simuliranju i zaronima, mada je to i redovno vježbao na treninzima i zagrijavanjima pred utakmice.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije