Sastanak petorke

Predsjednici četiri premijerligaša stigli, prvi čovjek Željezničara online

Edmir Škorić

U hotelu "President" nedaleko od Tuzle okupljaju se predstavnici pet klubova Premijer lige BiH.

Podsjećamo da su Sarajevo, Željezničar, Velež, Sloboda i Tuzla City odlučili da organizuju interni sastanak nekoliko dana nakon što su odbili prisustvovati sastanku Nogometnog saveza i klubova Premijer lige BiH na kojem se razgovaralo o poboljšanju saradnje na polju marketinga i komunikacija.

"Očigledno da ovim klubovima ne znači puno ni to što su u protekloj sezoni iz nagradnog fonda dobili tri puta više sredstava nego prethodnih godina, što praktično Savez plaća troškove svim službenim licima te što će u ovoj takmičarskoj sezoni uvođenjem led reklama klubovi imati mogućnost da ostvare i dodatne prihode", oglasili su se iz NFSBiH.

Pet klubova danas će u 10 sati održati sastanak, a iz izvora bliskih klubovima rečeno nam je da će se u 12 sati obratiti novinarima i iznijeti detalje razgovora iza zatvorenih vrata.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvi su jutros stigli predsjednik Veleža Šemsudin Hasić i predsjednik Tuzle City Almir Husić. Stigli su i predsjednici Sarajeva i Slobode, dok prvi čovjek Željezničara neće biti fizički prisutan zbog povišenog pritiska, ali prisustvovat će online sastanku.

Oni bi mogli iznijeti i određene zahtjeve prema Nogometnom savezu BiH, ali i nagovijestiti određene poteze koje će uraditi ukoliko se sve to ne ispoštuje. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.