Pellistri oduševio sve

Navijači poludjeli za novim draguljem Old Trafforda: "Trči kao Messi!"

Edmir Škorić

Talentovani Urugvajac Facundo Pellistri upisao je svoj prvi nastup u dresu Manchester Uniteda.

U nedjelju je Manchester United slavio s 2:1 u gostima kod Derby Countyja u prijateljskom susretu u kojem su šansu, barem što se Uniteda tiče, dobijali uglavnom rezervisti i mlađi igrači.

Neki su znali da iskoriste priliku koju im je pružio menadžer Ole Gunnar Solskjaer, a prije svih Pellistri, kome je ovo bio prvi meč u seniorskoj vrsti. On je u 59. minuti postigao lijep gol, a ušao je na poluvremenu umjesto iskusnog Juana Mate.

Navijači Uniteda su u euforiji i slave Urugvajca, te su došli do zaključka da igrom i trkom neodoljivo podsjeća na slavnog Lionela Messija.

On je prošle godine potpisao za slavni klub, ali pored Marcusa Rashforda i ostalih napadačkih zvijezda Uniteda, nije dobijao priliku, no jučer si je možda trasirao put u zvijezde.

Njega je uManchester doveo legendarni Diego Forlan, a željeli su ga još Manchester City i Real Madrid. Ovaj 19-godišnjak je stigao iz Penarola, urugvajskog velikana u kojem je igrao i Forlan.

Pellistri je potpisao do 2025. godine ugovor s Unitedom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

„Naši skuti već dugo prate Facunda i vjerujemo da će on dugoročno biti dobro rješenje. Razumo da će mu biti potrebno neko vrijeme da se prilagodi engleskom stilu igre, a ovdje ima savršenu priliku za razvoj. Posjeduje sve tehničke kvalitete i pravi mentalitet potreban da postane vrhunski igrač. Svi se radujemo saradnji sa njim", govorio je tada Solskjaer.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.