Nakon poraza od Tuzla Cityja

Sablić: Ostaje gorak okus, ali biće Sarajevo dobro

Adnan Beganović

Na otvaranju nove premijerligaške sezone Sarajevo je na Koševu pretrpjelo poraz u duelu sa Tuzla Cityjem. Slavili su gosti iz Tuzle rezultatom 2:1.

Nakon ispadanja iz Evrope izabranici Gorana Sablića još jednom su razočarali svoje navijače. Bodove sa Koševa odnijeli su gosti iz Tuzle, a šef struke Sarajeva je nakon meča istakao da ostaje gorak okus te da je njegovu ekipu presjekao rani pogodak Tuzlaka.

"Mogu reći da je gorak okus s obzirom na prikazano u ovih 90 minuta. Presjekao nas je taj rani pogodak. Nakon toga smo imali dominaciju. Nismo stvarali previše šansi, a i što stvorimo, nismo u stanju realizirati. Po htjenju i zalaganju nemam zamjerki, ali po određenim pozicijama nedostaje kvalitete", istakao je Sablić i dodao:

"S druge strane osjećaj je da lagano primamo golove. Tuzla City je stao u blok i čekao je tranziciju i kontranapad. Ne mogu biti zadovoljan. Sarajevo će biti dobro, nismo otvorili prvenstvo kako smo želili, ali imamo nekoliko igrača koji nisu na dispoziciji i bićemo ok".

Sablić vjeruje da će Sarajevo bez obzira na loš start ipak biti konkuretno u borbi za sami vrh.

"Bez obzira kakva je situacija mi ćemo se boriti za svoje ciljeve. U stvaranju smo ekipe i vjerujem da ćemo biti konkurentni, kako u prvenstvu tako i u kupu. Cilj je Evropa, ali mi smo Sarajevo i znamo šta nam je činiti. Neće nas poljuljati ovo. Bilo je danas bolje nego u četvrtak. Ostali smo bez bodova, ali klonut nećemo, idemo raditi. Imat ćemo snagu i kvalitet da i ovakve dominacije kapituliziramo na pravi način", istakao je Sablić.

Na kraju je trener Sarajeva govorio i o pojačanjima.

"U ovom prelaznom roku smo potpisali Lazića i Ševelja. Naprijed smo potpisali ugovor sa Bagarićem, tu je i Bodul koji je iskusan igrač. Vjerujem da će najveće pojačanje biti zdrav i spreman Ahmetović. Gledamo poziciju golmana i krila. Nije lako dovesti pojačanje, nije lako nositi ovaj dres. Ne želim uzeti nešto što mi se ponudi, radije ću šansu davati mladim", zaključio je hrvatski stručnjak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.