Iz lože stadiona Koševo posmatrali su duel možda svog budućeg kluba

Početak saradnje

Sarajevo angažovalo skaute na afričkom tlu, stigli i prvi 'proizvodi'

Edmir Škorić

Fudbalski klub Sarajevo nije najbolje otvorio novu sezonu. Nakon eliminacije od moldavskog Milsamija u prvom pretkolu UEFA Konferencijske lige, uslijedio je domaći poraz od FK Tuzla City u 1. kolu Premijer lige.

Tokom spomenute utakmice, koja je odigrana u ponedjeljak, na tribinama stadiona Koševo uočena su dvojica tamnoputih igrača.

Tragom informacija saznali smo da se radi o dvojcu koji je stigao iz Afrike. Kako smo uspjeli saznati, ovo je prvi rezultat saradnje između Sarajeva i angažovanih skauta na području Afrike.

Jedan od igrača stigao je u četvrtak, drugi u petak. Senegalac i Gambijac su za sada prava nepoznanica, a iz kluba su nam kratko kazali da ćemo naknadno dobiti sve informacije o njima.

Također, nije poznato kakav je njihov status i hoće li u dogledno vrijeme dobiti priliku da zaigraju u bordo dresu, odnosno da se izbore za ugovore.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo je dovelo nekoliko pojačanja proteklih sedmica, neki tek treba da debituju, pa se navijači nadaju da će ono najbolje tek da uslijedi nakon košmarskog otvaranja sezone 2021/22.

Inače, Sarajevo će u drugom kolu Premijer lige, narednog vikenda, gostovati ekipi Posušja i pokušati da osvoji prve bodove.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti