Sablić: Ostaje gorak okus, ali biće Sarajevo dobro

Nakon poraza od Tuzla Cityja

Sablić: Ostaje gorak okus, ali biće Sarajevo dobro

Adnan Beganović

Na otvaranju nove premijerligaške sezone Sarajevo je na Koševu pretrpjelo poraz u duelu sa Tuzla Cityjem. Slavili su gosti iz Tuzle rezultatom 2:1.

Nakon ispadanja iz Evrope izabranici Gorana Sablića još jednom su razočarali svoje navijače. Bodove sa Koševa odnijeli su gosti iz Tuzle, a šef struke Sarajeva je nakon meča istakao da ostaje gorak okus te da je njegovu ekipu presjekao rani pogodak Tuzlaka.

"Mogu reći da je gorak okus s obzirom na prikazano u ovih 90 minuta. Presjekao nas je taj rani pogodak. Nakon toga smo imali dominaciju. Nismo stvarali previše šansi, a i što stvorimo, nismo u stanju realizirati. Po htjenju i zalaganju nemam zamjerki, ali po određenim pozicijama nedostaje kvalitete", istakao je Sablić i dodao:

"S druge strane osjećaj je da lagano primamo golove. Tuzla City je stao u blok i čekao je tranziciju i kontranapad. Ne mogu biti zadovoljan. Sarajevo će biti dobro, nismo otvorili prvenstvo kako smo želili, ali imamo nekoliko igrača koji nisu na dispoziciji i bićemo ok".

Sablić vjeruje da će Sarajevo bez obzira na loš start ipak biti konkuretno u borbi za sami vrh.

"Bez obzira kakva je situacija mi ćemo se boriti za svoje ciljeve. U stvaranju smo ekipe i vjerujem da ćemo biti konkurentni, kako u prvenstvu tako i u kupu. Cilj je Evropa, ali mi smo Sarajevo i znamo šta nam je činiti. Neće nas poljuljati ovo. Bilo je danas bolje nego u četvrtak. Ostali smo bez bodova, ali klonut nećemo, idemo raditi. Imat ćemo snagu i kvalitet da i ovakve dominacije kapituliziramo na pravi način", istakao je Sablić.

Na kraju je trener Sarajeva govorio i o pojačanjima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U ovom prelaznom roku smo potpisali Lazića i Ševelja. Naprijed smo potpisali ugovor sa Bagarićem, tu je i Bodul koji je iskusan igrač. Vjerujem da će najveće pojačanje biti zdrav i spreman Ahmetović. Gledamo poziciju golmana i krila. Nije lako dovesti pojačanje, nije lako nositi ovaj dres. Ne želim uzeti nešto što mi se ponudi, radije ću šansu davati mladim", zaključio je hrvatski stručnjak.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli
Tacno,danas solidno odigrano,bolje nego protiv Milsamija sigurrno.Kada steknu pravo nastupa Bagaric i Bodul i Sevelj bit ce ovo ok mislim.Samo zavrsite Burica ko Boga vas molim
19 2
Mackintosh
1. Rekoh prije pocetka sezone da ispadaju od Mlijeka od Oraha - ispali √ 2. Rekoh da ce se dovuc neki Ping Pong iz Malezije nakon objave povratka amidje im - dovuko se √ 3. Rekoh prije pocetka sezone da ce ova Sablja dimiskija ubrzo letit s klupe jos na pocetku sezone - nije jos, al uskoro u vasem gradu Ovaj je zrtveno jagnje. Na njega ce se svalit sve. A azijatska prcija ce nastavit sa marifetlucima. Sabrina ostani! Ne idi, ne idi, neeeeeeeeeeeeeeee hahahahahahahahahaha
5 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi