Senegalac i Gambijac

Ovo su igrači iz Afrike koji su izazvali veliku pažnju na Koševu

Midhat Šljivak

FK Sarajevo je u ponedjeljak na Koševu poražen od Tuzla Cityja sa 2:1, a pored neuspješnog početka sezone posebnu pažnju navijača Bordo kluba privukli su gosti u loži stadiona.

Na tribinama su se pojavila dvojica fudbalera iz Afrike, a SportSport.ba je uspio saznati da su oni na Koševo stigli po preporuci skauta za igrače sa područja Afrike.

Mnogi su se pitali o kojim igračima je riječ, a sada su poznata i njihova imena.

Na probni rad u FK Sarajevo došli su Senegalac Babacar Tounkara (25) i Gambijac Francis Gomez (21) i oba fudbalera su veznjaci.

Senegalac Tounkara ima 25 godina i kompletnu karijeru proveo je u italijanskim niželigašima. Prošle godine je igrao za člana Serije D Insieme Formia i imao je učinak od pet golova i četiri asistencije u 24 odigrana meča. Pored ovog kluba nastupao je za također malo poznate timove Unipomezia, Fossano, Santhia i Palmese.

Sa druge strane 21-godišnji Francis Gomez ima gotovo identičan razvoj karijere kao i Tounkara te je i on proveo kompletnu karijeru u italijanskim nižim ligama.

Prošle sezone je igrao za Recanatese u Seriji D i imao je učinak od četiri gola i jedne asistencije u 27 utakmica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pored ovog kluba igrao je za Fermanu i Unipomeziju kao i ekipu Valle Tevere.

Ovi fudbaleri će boraviti na probnom radu u Sarajevu i vidjet ćemo hoće li se uspjeti izboriti za ugovor u Bordo timu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.