Sarajevo angažovalo skaute na afričkom tlu, stigli i prvi 'proizvodi'
Iz lože stadiona Koševo posmatrali su duel možda svog budućeg kluba

Početak saradnje

Sarajevo angažovalo skaute na afričkom tlu, stigli i prvi 'proizvodi'

E. Škorić

Fudbalski klub Sarajevo nije najbolje otvorio novu sezonu. Nakon eliminacije od moldavskog Milsamija u prvom pretkolu UEFA Konferencijske lige, uslijedio je domaći poraz od FK Tuzla City u 1. kolu Premijer lige.

Tokom spomenute utakmice, koja je odigrana u ponedjeljak, na tribinama stadiona Koševo uočena su dvojica tamnoputih igrača.

Tragom informacija saznali smo da se radi o dvojcu koji je stigao iz Afrike. Kako smo uspjeli saznati, ovo je prvi rezultat saradnje između Sarajeva i angažovanih skauta na području Afrike.

Jedan od igrača stigao je u četvrtak, drugi u petak. Senegalac i Gambijac su za sada prava nepoznanica, a iz kluba su nam kratko kazali da ćemo naknadno dobiti sve informacije o njima.

Također, nije poznato kakav je njihov status i hoće li u dogledno vrijeme dobiti priliku da zaigraju u bordo dresu, odnosno da se izbore za ugovore.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo je dovelo nekoliko pojačanja proteklih sedmica, neki tek treba da debituju, pa se navijači nadaju da će ono najbolje tek da uslijedi nakon košmarskog otvaranja sezone 2021/22.

Inače, Sarajevo će u drugom kolu Premijer lige, narednog vikenda, gostovati ekipi Posušja i pokušati da osvoji prve bodove.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Pokupili migrante sa talijanskih obalnih prihvatilista i doveli u lavor kao "pojacanja" hahahahahahahahahaha
17 37
King_Kenny
...fizicki su jaci od ovih nasih nargilasa,znaci mogu biti samo bolji,nikako gori...od Pidre bi i ja bio bolji kada bi odradio mjesec dana priprema.
23 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi