Novi ispit za Široki Brijeg

"Idemo po bodove"

Samir Mlaćo

Nakon remija sa Zrinjskim u velikom hercegovačkom derbiju, Široki Brijeg će u nedjelju u goste ekipi Rudara iz Prijedora.

Meč 2. kola Premijer lige najavili su šef struke Širokobriježana Toni Karačić i krilni napadač Ivan Ikić.

"Očekuje nas zahtjevna utakmica protiv povratnika u Premijer ligu BiH, kojemu i ovom prilikom čestitam povratak u elitu, jer i grad Prijedor i taj kraj zaslužuju premijerligaša", rekao je Karačić na početku svoga obraćanja dodavši kako se "momčad kvalitetno osvježila i iščistila od prethodnih utakmica".

"Od svojih igrača očekujem kvalitetnu izvedbu i borbu za sva tri boda", dodao je Karačić.

Ikić je istaknuo kako je momčad vratila potrebno samopouzdanje i vjeruje kako mogu do punog plijena u Prijedoru.

"Sigurno će biti teška utakmica. Ipak, vjerujem u nas i našu kvalitetu. Naš rad će doći na naplatu. U Prijedor idemo po bodove", istakao je Ikić.

Osim toga, krilni napadač i ponajbolji igrač Širokog Brijega dodao je kako se nada pogotku nakon nekoliko utakmica "posta".

"I navijači i suigrači od mene očekuju pogodak. Sigurno ćemo biti opasni prema naprijed, a onda se mogu nadati i pogotku. Ipak, najbitnije je uzeti tri boda", dodao je Ikić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Karačić je otkrio kako će u Prijedoru može računati na širi roster jer sada na raspolaganju ima i nove igrače čija je papirologija konačno završena.

- Božo Musa je u konkurenciji za utakmicu, Ivan Grgić trenira po posebnom programu, a upitni su samo nastupi Marka Jurića i Ilije Mašića koji imaju problema s lakšim ozljedama", otkrio je Karačić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.