Skromna noć hercegovačkih rivala na Pecari, Savić promašio pobjedu Zrinjskog u nadoknadi

Bez pobjednika u derbiju

Skromna noć hercegovačkih rivala na Pecari, Savić promašio pobjedu Zrinjskog u nadoknadi

M. Šljivak, foto: V. Bernadić

Široki Brijeg i Zrinjski remizirali su 0:0 u hercegovačkom derbiju odigranom na Pecari u okviru 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Prvo poluvrijeme duela na Pecari nije ponudilo previše lijep fudbal, a Zrinjski je bio za nijansu konkretniji tim.

Uvodne minute meča pripale su Plemićima koji su imali nekoliko pokušaja, no sve je to bilo veoma neprecizno i Miškić nije imao previše posla.

Golman Širokog je u 16. minuti odbranio udarac Bilbije iz slobodnog udarca, Bekić je potom imao opasan pokušaj, ali bez promjene rezultata.

Široki se potom oslobodio pritiska Plemića. Međutim, u napadačkom dijelu domaći su zakazali i nisu napravili gotovo ništa pred golom Kukića.

U finišu prvog dijela gosti iz Mostara u ostali bez iskusnog defanzivca Slobodana Jakovljevića koji je morao napustiti teren nakon sudara sa golmanom Kukićem.

Oglasi

Nakon prvih 45 minuta u hercegovačkom derbiju je bilo skromnih 0:0.

Zrinjski je u nastavak ušao ofanzivnije, ali nisu gosti imali pravu završnicu, da bismo u 55. minuti pred golom gostiju vidjeli najveću šansu u dotadašnjem dijelu meča.

Šabić je izašao sam pred Kukića, poslao je lob prema golu, a lopta na putu do mreže pogađa prečku i propada velika šansa za Široki.

Borbena, ali prilikama jako skromna utakmica viđena je u ostatku meča na Pecari. Zrinjski je bio konkretniji, pokušavao je nešto, ali završnica je bila veoma slaba.

Najbolju šansu gosti su imali u četvrtoj minuti nadoknade. Bilbija je uposlio Igora Savića čiji udarac sa tri-četiri metra čudesno brani Miškić

Oglasi

Ostalo je do kraja 0:0 i ovaj po prilikama skromni hercegovački derbi završen je podjelom bodova.

Premijer liga BiH, 1. kolo:

Široki Brijeg - Zrinjski 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki Brijeg: Miškić, Medić, Obšivač, Jurilj, Šabić, Stanić, Brekalo, Vukoja, Begić, Jurić, Ikić.

Zrinjski: Kukić, Barišić, Bašić, Ćorluka, Bekić, Savić, Jakovljević, Juranović, Kamenar, Tičinović, Bilbija.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zgembic
Skutorska korida!
2 11
Sarajevobombarder
Za siroki ne vrijedi ovo pravilo 30% kapaciteta stadiona. Bas zbog ovakvih i slicnih stvari nejednakosti je bojkot cetvorke prema savezu.
1 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi