FOTO: E. Dindić

Sjajan start sezone FK Tuzla City i FK Sloboda

Bh. fudbal ovo ne pamti: Pogled na tabelu PLBiH sve Tuzlake čini ponosnim

Haris Zilić

Pogled na tabelu nakon nepotpunog drugog kola Premijer lige BiH otkriva detalj koji nismo imali priliku često gledati u našem fudbalu.

Liderske pozicije drže dva tuzlanska tima, FK Tuzla City i FK Sloboda, a Tuzla ovakav start svojih fudbalskih pulena ne pamti.

Izabranici Husrefa Musemića u prva dva kola savladali su sarajevske rivale FK Sarajevo sa 1:2 i FK Željezničar sa 2:1, dok je Sloboda savladala Rudar Prijedor sa 1:0, a zatim i Radnik iz Bijeljine sa 1:2.

Tuzlanski klubovi će ostati lideri nakon drugog kola, ako Leotar sutra ne iznenadi i ne savlada Borac u Banja Luci, obzirom da je duel Zrinjski  -Veleža prolongiran, tako da bi moglo desiti da Tuzla City i Sloboda budu jedina dva tima sa maksimalnim učinkom nakon dva kola.

Naravno, suviše je rano davati bilo kakve komentare, ali ako se po jutru dan poznaje u Tuzli bi ovo mogla biti zanimljiva i veoma dobra fudbalska sezona.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City ne krije visoke ambicije, a čini se da je Žižović posložio Slobodu i navijači na Tušnju mogu biti itekako zadovoljni, tako da će i Sloboda u nastavku sezone biti nezgodan rival za sve klubove.

U trećem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Tuzla City će igrati derbi u Banja Luci protiv ekipe Borca, dok će Sloboda na Tušnju dočekati tim Leotara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.