Željezničar poveo na Tušnju, pa stao: Tuzla City slavi još jednu veliku pobjedu!

Plavi poraženi u Tuzli

Željezničar poveo na Tušnju, pa stao: Tuzla City slavi još jednu veliku pobjedu!

E. Škorić, foto: E. Dindić

U drugoj ujedno posljednjoj utakmici subotnjeg programa drugog kola Premijer lige BiH sastali su se Tuzla City i Željezničar. U jednoj dobroj utakmici slavio je domaći sastav rezultatom 2:1.

Mladi, borbeni i motivisani Željezničar zamalo je ostvario pobjedu protiv Borca u prvom kolu na Grbavici, a izabranici Tomislava Ivkovića su i večeras na Tušnju protiv dobre Tuzle ostavili dobar dojam, poveli s 1:0, ali nisu uspjeli da izbjegnu poraz. Mogu svakako da žale za propuštenim, a Tuzla City se nakon dva kola nameće kao jedan od glavnih kandidata u borbi za sami vrh.

Primljen gol Tuzlacima je naprosto dao vjetar u leđa, zaigrali su puno bolje, postigli dva gola i došli do pobjede. 

Subašić je u devetoj minuti želio da iznenadi Fejzića udarcem sa pola terena, ali njegov ambiciozni pokušaj ipak nije odsjeo u mreži. U 13. minuti Mešinović je u šansi, ali Blažević je blokirao i spasio goste.

Novu šansu bilježimo u 31. minuti. Beća je dobro i prizemno šutirao, ali Fejzić dobro brani, a nedugo nakon toga Mekić je slabo šutirao.

Do kraja prvog dijela Nukić kvari jednu dobru akciju Tuzlaka jer je loše centrirao, a Subašić u završnici prvog dijela puca iz slobodnog udarca pravo u Fejzića, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

Oglasi

Drugo poluvrijeme nepreciznim udarcem otvara Nukić, a onda u 54. minuti Bojo tuče s 25 meetara, Fejzić krajnim naporom brani i loptu izbacuje u korner.

Uzbuđenje na drugoj strani, u 58. minuti, nakon udarca Šukilovića glavom poslije ubačaja iz kornera, lopta završava u rukama dobro postavljenog Bendera.

Najbolju šansu na meču imao je Bojo u 61. minuti, ali je veznjak Plavih nakon dodavanja Juričića iz neposredne blizine pucao pravo u Fejzića.

U 70. minuti je dosuđen penal za Željezničar. Gasal je šutirao, lopta pogodila Čelikovića u ruku, a sudija s potpunim pravom pokazao na bijelu tačku. Juričić je preuzeo odgovornost i pogodio za 0:1.

Radost Sarajlija trajala je svega nekoliko minuta. U 74. minuti Tuzlaci dolaze do izjednačenja. Nuhić je prošao i vratio loptu za Mirzada Mehanovića, koji u svom prvom nastupu u dresu Tuzle City postiže pogodak.

Oglasi

Jedan pogodak Tuzlaka je poništen zbog nedozvoljene situacije, iako je, čini se, sve bilo čisto, no svejedno su domaći uspjeli u 79. minuti doći do gola za pobjedu. Mehidić je ubacio, lopta dolazi do Nukića na drugoj strani, a kapiten domaćeg tima šutira i matira Bendera za veliko slavlje na Tušnju.

Pokušao se tim sa Grbavice do kraja vratiti, ali nije uspio, pa je Tuzla City ostvario novu veliku pobjedu protiv velikana iz Sarajeva. U prvom kolu je, podsjećamo, istim rezultatom pobijedio Sarajevo na Koševu.

U trećem kolu Željezničar na Grbavici dočekuje ekipu Posušja, a Tuzla City će na teško gostovanje kod Borca u Banjaluci i pokušaće da nastavi svoj sjajan niz.

Trenutno su na vrhu dva tuzlanska tima sa po šest bodova. Priliku za maksimalan učinak imaju još Velež i Leotar, koji igraju protiv Zrinjskog, odnosno Borca. Duel Borca i Leotara igra se sutra od 21 sat, dok je mostarski derbi odgođen za neki drugi termin.

FK Tuzla City - FK Željezničar 2:1

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City: Fejzić, Šukilović, Nukić, Gavrić, Krpić, Čeliković, Mišić, Mehidić, Doffo, Mehanović, Mešinović.

Željezničar: Bender, Malić, Subašić, Mujezinović, Juričić, Vrhovac, Drina, Blažević, Bojo, Beća, Mekić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Uranija
Sudija se trudio ali ništa…
12 32
BordoBijeli
Hahahaahhaah smijali se nama?
17 24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi