Musemić: Pogodili smo s izmjenama, čestitke Željezničaru na dobroj utakmici

Tuzla City na maksimalnom učinku

Musemić: Pogodili smo s izmjenama, čestitke Željezničaru na dobroj utakmici

E. Škorić

U jednom od derbija 2. kola snage su odmjerili Tuzla City i Željezničar, a ovaj meč završen je trijumfom Tuzlaka (2:1) koji su na maksimalnom učinku od šest bodova iz dva meča.

Iako je Željezničar prvi poveo golom Luke Juričića iz penala, Tuzla City se brzo vratio. Prvo je Mirzad Mehanović izjednačio na 1:1, da bi ubrzo Ajdin Nukić pogodio za tri boda domaćina.

Trener domaćeg tima Husref Musemić svakako je imao razloga za zadovoljstvo.

"Teška utakmica, kako smo i očekivali. Željo je dobro stajao, dobro su izašli. Bili su opasni u tranziciji, poveli su s 1:0, ali taj naš brzi gol za 1:1 nam je dao dodatnu snagu. Ipak, čestitam Željezničaru na dobroj utakmici", rekao je Musemić za Moja TV, dodavši:

"Izmjene koje smo napravili dale su rezultat. To je danas bilo tako, ne mora da znači da će uvijek biti tako. Fudbalski rečeno, pogodili smo sa izmjenama".

Musemić se ovrnuo i na duel sa Borcem u 3. kolu, koji se igra u Banjaluci.

"Moramo da igramo, pa vidjet ćemo šta će biti. Borac ima u četvrtak evropsku utakmicu, pa pokušat ćemo da iskoristimo tu njihovu potrošnju u tom meču".

Haris Alihodžić je dao komentar iz tabora gostiju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi smo očekivali da će Tuzla u prvih 15 minuta dati sve od sebe da nas ugrozi na sve moguće načine. Imali smo taj opravdano dosuđeni penal iz kojeg smo poveli. Sada kada pogledamo, izgleda da je taj penal puno više utjecao na Tuzla City jer su počeli da igraju. Efendić nam je napravio puno problema. Imali smo incijativu, dvije - tri poluprilike, nismo iskoristili, pa je stigao i drugi gol Tuzle, koja je zasluženo pobijedila. Danas su maltene igrala četiri juniora, ekipa je sasvim podmlađena, tako da ne možemo pognutih glava napustiti teren bez obzira na poraz", rekao je Alihodžić u izjavi za Moja TV, dodavši:

"Sigurno da ta utakmica protiv Posušja na Grbavici igračima znači mnogo i mislim da će to biti dobra prilika da napokon upišemo pobjedu".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hzhzhzhzhzhz
Navikli su oni gubit musemicu moj,ovo je easy win bilo. Neka odigraju jos koju sa famosom nek ubace i vrbanjšu mozda prošteka
8 13
Manager
Koji je ovo motiv/šta je ovo na majici od Husrefa ?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi