Bordo tim iznenadio Atalantu

Tri godine od nezaboravne noći: Navijači Sarajeva se i danas pitaju kako...

Samir Mlaćo

Prije tačno tri godine na današnji dan sretan i ponosan bio je svaki simpatizer FK Sarajevo.

Sarajevo je u ovkiru 2. pretkola Evropske lige gostovalo italijanskoj Atalanti, sve je 'išlo' ka tome da će domaći upusati sigurnu pobjedu, poveli su u 11. minuti, te na pauzu otišli pri rezultatu 2:0.

Strahovali su u bordo taboru od prave katastrofe, no nije se desilo.

Handžić, te zatim Šišić napravili su čudo i bh. tim je u revanš ušao sa sjajnih 2:2.

Ipak, onda se desio više nego težak poraz.

Atalanta je na Koševu slavila sa nevjerovatnih 8:0.

Lige Evrope, 2. pretkolo:

Atalanta - Sarajevo 2:2 (Toloi 11', Mancini 45+3'/Handžić 67', Šišić 72')
Stadion: Mapei (Reggio Emilija)
Sudija: Bognar (Mađarska)

Atalanta: Berisha, Toloi, Mancini (od 75. Polomino), Gosens (od 83. Tumminello), De Roon, Pessina, Hateboer, D'Alessandro (od 54. Zapata), Barrow, Gomez.

Sarajevo: Pavlović, Hebibović, Dupovac, Mujakić, Pidro, Adukor, Ruhmanović, Halilović (od 84. Stanojević), Šišić (od 85. Tatar), Velkoski, Ahmetović (od 60. Ahmetović).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.