"Kada znamo da od oktobra prošle godine u ligi nismo slavili u gostima, ova pobjeda još više znači"

Sablić nakon trijumfa u Posušju

"Kada znamo da od oktobra prošle godine u ligi nismo slavili u gostima, ova pobjeda još više znači"

E. Čaušević

Fudbaleri Sarajeva danas su u gostima pobijedili Posušje sa 2:0 u meču drugog kola Premijer lige BiH.

Bordo klub je u prvom kolu poražen na svom terenu od Tuzla Cityja, ali danas se iskupio navijačima pobjedom na Mokrom Docu protiv Posušja.

Sarajevo je povelo u 39. minuti utakmice kada je Cmiljanić pogodio za 1:0 nakon asistencije Dupovca.

Utakmica je bila riješena u 72. minuti. Nakon kornera Palić je pogodio prečku, a lopta se nakon toga nezgodno odbija od nogu Ljubića koji matira svog golmana i to je bilo 2:0 za bordo klub.

Goran Sablić ni danas nije bio na klupi Sarajeva jer njegova registracija još uvijek nije riješena, ali je dao komentar nakon pobjede njegove ekipe.

"Važna tri boda u teškoj utakmici, u teškim uslovima i protiv motivisanog protivnika koji je imao dobru podršku s tribinama. Znali smo da će biti teško za nas. Odlučili smo se za nešto pragmatičniji pristup u utakmici. Nismo težili da imamo posjed i da mi budemo ti koji kontrolišemo loptu", rekao je Sablić i dodao.

"Više smo imali intenciju da iskontrolišemo prostor iz razloga što je bilo dosta novih igrača, koji u kondicijskom smislu još nisu u optimalnoj formi. Računali smo na njihov individualni kvalitet prema naprijed, da će nam donijeti protiv ekipe Posušja situacije koje ćemo uspjeti realizovati u našu korist. To se i ostvarilo pa čestitam momcima na tri boda".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo u narednom kolu igra derbi protiv Zrinjskog, a Sablić se osvrnuo i na ovu utakmicu.

"Kada znamo da od desetog mjeseca prošle godine u prvenstvu nismo pobijedili u gostima, ova pobjeda još više znači. Nadam se da ćemo za sedam dana biti u još boljoj fizičkoj spremi i da će igrači, koji iz raznih razloga nisu mogli nastupiti, biti spremni da pojačaju roster za domaću utakmicu protiv Zrinjskog".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1603303812
Ni Tuzla ni oni Moldavci nebi pobjedili da je branio neko drugi osim Kunarica za sva tri gola on je krivac nazalost sad je kasno za neke stvari
10 0
Husrefbeg22
Dobro je i covjek je u pravu. Igrajmo kao i drugi klubovi. Pustimo drugima da igraju a mi da dajemo golove i uzimamo bodove. Dobro je sto su ovi novi igraci igrali.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi