Čeka se konačna odluka

FK Borac tražio odgodu derbija protiv FK Tuzla City · Saznajemo

H. Zilić

Za vikend su na rasporedu utakmice trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu.

Derbi kola bi se trebao odigrati u nedjelju od 19 sati u Banja Luci, gdje će snage odmjeriti aktuelni prvak Borac i trenutni lider FK Tuzla City.

Kako SportSport.ba saznaje, FK Borac je tražio odgodu meča protiv Tuzla Citya, a razlog je evropska utakmica koju Banjalučani imaju u četvrtak, kada će na svom terenu igrati revanš meč drugog pretkola UEFA konferencijske lige protiv prvaka Sjeverne Irske ekipe Linfielda. U prvom duelu Borac je poražen sa 4:0 i očekuje ga veoma težak zadatak u revanšu.

Sada se čeka odluka NFSBiH, da li će prihvatiti zahtjev za odgodom, a podsjetimo meč drugog kola između Veleža i Zrinjskog je također odgođen zbog nastupa Veleža u Evropi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U uvodna dva kola Borac ne zna za trijumf. Na Grbavici su remizirali sa Željezničarom 1:1, a u prošlom kolu na svom terenu su odigrali 0:0 protiv Leotara.

S druge Tuzla City je na satrtu sezone savladao sarajevske rivale. Prvo su na Koševu bili bolji od Sarajeva sa 1:2, a zatim nakon preokreta na Tušnju su savladali Željezničar sa 2:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.