Maksimović otvorio dušu: Ispražnjeni smo, uhvatio nas je umor, ali nismo željeli odgodu

Borac nakon dva kola ima isto toliko bodova

Maksimović otvorio dušu: Ispražnjeni smo, uhvatio nas je umor, ali nismo željeli odgodu

S. Mlaćo

Borac je sinoć ponovo razočarao svoje navijače.

Banjalučani su osvojili samo bod protiv Leotara (0:0) i nakon dva kola Premijer lige imaju isto toliko bodova.

Marko Maksimović ipak smiruje. Nada se da će ekipa proigrati, iako je jasno da je Maksimovićeva sudbina na klupi aktuelnog bh. prvaka itekako upitna.

′′Leotar je klub u kojem sam igrao, Trebinje je grad za kojeg sam vezan i drago mi je da su opet u Premijer ligi BiH. I ja sam u najavi utakmice rekao da se samo Leotar i grad Trebinje mogu okupiti u tako kratkom roku i stvoriti ekipu koja će biti konkurentna prvaku države", rekao je Maksimović na press konferenciji poslije meča te dodao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Što se večerašnje utakmice tiče, definitivno smo stvorili šanse, realizacija nije bila dobra, međutim imate dobrih i teških trenutaka u nogometu. Moramo ići dalje, ali ne mogu imati zamjerki. Nedostajao je pogodak, ali dobro je kad se ne izgubi ovakva utakmica jer mislim da Leotar ima opasne igrače, one koji su ušli sa klupe, i da je postojala opasnost od primljenog gola, ali dobro smo ga kontrolirali ... Na kraju, kad promašiš sa dva metra, sigurno nemaš šta zamjeriti momcima... Umor nas je uhvatio, ispražnjeni smo i emocionalno i fizički nakon Sjeverne Irske, ali nismo htjeli odgoditi utakmicu. Da bi opet postao prvak, moraš se dići. Mora se nastaviti sa radom, došli su neki novi igrači, vraća se Jovo Lukić polako i nemam dilemu da će sve biti kako treba ", rekao je šef stručnog štaba Marko Maksimović na konferenciji za medije nakon završene utakmice.

Borac u četvrtak igra revanš meč 2. pretkola Konferencijske lige protiv Linfielda. U prvom meču tim iz Sjeverne Irske priredio je pravu senzaciju i slavio sa čak 4:0.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ende
Realno, samo pokazujete da ste nikakva ekipa i da ste ukrali titulu
20 2
laky187
Mislio si lagano dobiti Leotara, ali ne ide to tako. Cuj umor, 2. Kolo PL, odigrao 3 utakmice u Europi. Kakva je to onda ekipa, kakav je to stručni štab koji ne može pripremiti ekipu za 5 utakmica u mjesec dana??? A da, nisu se jos sudije pripremile
20 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije