Ko je u 2. kolu najviše vjerovao mladim igračima, a ko najmanje?
Detalj sa utakmice Tuzla City - Željezničar 2:1

Pravilo "zaštićenog godišta"

Ko je u 2. kolu najviše vjerovao mladim igračima, a ko najmanje?

A. Beganović

U vikendu iza nas odigrano je pet susreta 2. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, dok je duel Zrinjskog i Veleža otkazan zbog obaveze Rođenih u Evropi.

Dva meča su završena bez pobjednika i to u Banjoj Luci gdje su Borac i Leotar odigrali 0:0, te u Prijedoru gdje su domaći Rudar i Široki Brijeg odigrali 1:1.

Sarajevo je u Posušju savladalo istoimenu domaću ekipa (2:0), Tuzla City je na Tušnju stigao do druge pobjede i to u duelu sa Željezničarem (2:1), dok je Sloboda također uspisala drugi trijumf i to u Bijeljini gdje je rezultatom 2:1 savladala domaći Radnik.

Pravilo "zaštićenog godišta" (dva igrača U21 moraju početi utakmicu, a jedan stalno biti na terenu) ispoštovali su svi klubovi, a u početnom sastavu najviše mladih domaćih igrača imali su Željezničar i Radnik (po četiri) s tim da su kod ekipe iz Sarajeva još trojica upisala minutažu, a kod ekipe iz Bijeljine dvojica od kojih je jedan domaći, dok je drugi stranac.

Rudar iz Prijedora je također u početnom sastavu imao četiri igrača U21, ali jedan od njih je stranac. U drugom poluvremenu meča sa Širokim priliku za igru dobila su još trojica mladih fudbalera ekipe iz Prijedora. Široki Brijeg je s druge strane u početnom sastavu imao dvojicu fudbalera "zaštićenog godišta", a priliku s klupe od mlađih niko nije dobio.

Sarajevo je meč u Posušju počelo sa dvojicom fudbalera "zaštićenog godišta", dok su u nastavku priliku da pokažu šta znaju dobila još četvorica, a domaćin je imao dvojicu u početnom sastavu, dok su još dvojica dobili priliku u drugom poluvremenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šef struke banjolučkog Borca Marko Maksimović koristio je ukupno trojicu mladih fudbalera (dvojica u početnom sastavu, jedan ušao u drugom poluvremenu), dok je njegov kolega na klupi Leotara Branislav Krunić koristio dvojicu mladih fudbalera i to od prvog sudijskog zvižduka.

Tuzla City, odnosno trener ove ekipe Husref Musemić u pobjedi nad Željezničarem priliku od prve minute je dao trojicu fudbalera "zaštićenog godišta", dok je Sloboda u Bijeljini koristila usluge dvojice mladih fudbalera.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Gdje su komentari i izvjestaji sa sudjenja? Jel to opet ko prosle godine krije zmija noge? Pitam za druga
9 0
Samo_1981
Mrzim svih 11 klubova u ligi. Samo Velez volim ja
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi