Meč odigran na Grbavici

Željezničar slavio s 11:0 protiv Viteza

Edmir Škorić, foto: T. Hebib

Fudbaleri Željezničara su u okviru prijateljske utakmice savladali Vitez iz Bužima sa 11:0.

Utakmica na Grbavici odigrana je u sklopu 50. rođendana Viteza iz Bužima, ali neće ga baš gosti pamtiti po lijepom.

Njihova mreža napunjena je do vrha. Plavi su vodili s 5:0 na poluvremenu. Golove su postigli Duraković, Zdunić, Crnčević, Gasal i Hrelja.

U drugom poluvremenu domaći tim je postigao još šest golova. Po dva gola su postigli Jaganjac i Stjepanović, a po jedan Grubešić i Kosorić.

Za Željezničar su igrali: Muftić – Musić, Kosorić, Jahić, Vištica – Duraković, Crnčević – Gasal, Bekrić, Hrelja – Zdunić. U drugom poluvremenu su još igrali: Osmanović, Mućaj, Grubešić, Stjepanović i Jaganjac.

Željezničar je u sezoni odigrao dva meča, prvo je remizirao sa Borcem na Grbavici (1:1), a onda je proteklog vikenda s 2:1 izgubio na Tušnju od Tuzla City iako je poveo s 1:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U trećem kolu Željezničar dočekuje Posušje i ima priliku da ostvari prvu pobjedu u novoj sezoni.

Pogledajte neke od golova s današnjeg meča na Grbavici.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.