Bore se za Ligu prvaka

Dinamo osigurao grupnu fazu Konferencijske lige, milioni eura leći će na klupski račun

Edmir Škorić

Nogometaši Dinama slavili su golom Luke Menala u Omoniji s 1:0 i sa ukupnih 3:0 plasirali su se u treće pretkolo Lige prvaka.

Naredni rival Modrima je poljska Legija iz Varšave, no i u slučaju da ne prođe u play-off, Modri će ispasti u play-off Europa lige, a onda bi u slučaju novog ispadanja bio u grupnoj fazi Konferencijske lige.

Modri će tako najmanje zaraditi 3,9 miliona eura, s tim da bi znatno više dobili ukoliko opet izbore grupnu fazu Lige prvaka ili Evropske lige.

Plasman u grupnu fazu novoformiranog UEFA-inog takmičenja garantuje početnu zaradu od 2.94 miliona eura, a nakon što budu poznati svi učesnici onda će se izvršiti dodatna distribucija novca i to u odnosu na listu klubova prema UEFA-inom desetogodišnjem koeficijentu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U svakom slučaju, Dinamo nastavlja da briljira na evropskim mečevima i da puni klupsku kasu.

Uz sve to, imaju priliku da zarade i od TV prava, a tu je i uobičajena Dinamova prodaja kvalitetnih igrača za velike cifre.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.