Ništa ne prepušta slučaju

Đoković tokom meča morao uzimati kisik zbog nenormalne vrućine

S. Grebović

Prvi reket svijeta se bez većih problema plasirao u četvrt finale Olimpijskih igrara u Tokiju.

Đoković je u osmini finala bio bolji od Španca Alejandra Davidovicha sa 2:0 (po setovima 6:3, 6:1).

Srbijanski teniser tako je nastavio pohod na zlato na Olimpijadi koje mu nedostaje u njegovoj blistavoj karijeri. Ujedno je i prvi favorit da do njega dođe budući da na turnuru ne sudjeluju njegovi najveći rivali Roger Federer i Rafael Nadal.

Đokoviću veći problem od narednih protivnika može biti jedino vrućina, koja je ovih dana u Tokiju zaista nesnosa. Teniseri i teniserke su primorni igrati pod velikim temperaturama, a Daniil Medvedev je uslijed vremenskih uslova za vrijeme svog meča kolabrirao.

Kako se Novaku ne bi desilo isto on je sa sobom donio cijev sa kisikom kojeg je konzumirao s vremena na vrijeme upravo kako bi izbjegao Medvedevovu sudbinu.

Temperature u Japanu trenutno su iznad 30 stepeni, ali je uz to vlažnost zraka preko 70 posto.

U četvrtfinalu Đoković će igrati protiv Japanca Keija Nishikorija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.