Đoković se iznenadio kada mu je protivnik prišao i za njega imao poseban zahtjev

Bolivijcu se ispunio san

Đoković se iznenadio kada mu je protivnik prišao i za njega imao poseban zahtjev

Endin Čaušević

Novak Đoković se bez problema plasirao u drugo kolo turnira na Olimjpijskim igrama u Tokiju.

Najbolji teniser svijeta danas je u prvom kolu igrao protiv bolivijskog tenisera Huge Delliena kojeg je pobijedio sa 6:2, 6:2 i plasirao se dalje.

Jasno je da je Đoković prvi favorit na Olimpijadi u Tokiju, a čini se i jedna od glavnih zvijezda.

Nakon meča Dellien nije bio uopšte razočaran i pokazao je da mu je bila čast što je imao priliku da igra protiv Đokovića.

Bolivijac je odlučio da pita Novaka da se fotografišu zajedno nakon meča, ali i da razmijene dresove što je iznanadilo srbijanskog tenisera.

"Ovo je za mene san i želim pamtiti ovaj dan cijelog života. Možemo li razmijeniti dresove?", pitao je Dellien, a Đoković se nasmijao, te je poručio Bolivijcu da dođe u njegovu svlačionicu nakon meča.

Ubrzo nakon toga Dellien se oglasio na Instagramu i objavio fotografiju s Đokovićem uz poruku: "Hvala Đokoviću što je uljepšao ionako poseban dan za mene. Želim da ovo zauvijek pamtitm i ti si ikona za mene", napisao je Bolivijac.

Zanimljivo da je ovaj teniser u jednom periodu svoje karijere odlučio da napravi pauzu i nije igrao tenis. Sav zarađeni novac uložio je u proizvodnju sladoleda, ali je firma propala i on se vratio tenisu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti