Novak Đoković nezadrživo juriša prema zlatu u Tokiju
Foto - EPA

Fokina lagan zalogaj

Novak Đoković nezadrživo juriša prema zlatu u Tokiju

M. Šljivak

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Srbijanski igrač danas je u duelu osmine finala bez većih problema savladao Španca Alejandra Davidovicha Fokinu sa 2:0, po setovima 6:3 i 6:1.

Španac je lako mogao u prvom setu prvi oduzeti servis Novaku. Imao je dvije break lopte u trećem gemu, ali ih ne koristi i Đoković osvaja gem na svoj servis.

Ono što je Fokina propustio Đoković nije već u narednom gemu. Uzeo je servis rivalu i zatim lagano završio prvi set sa 6:3.

Novak je u drugom setu dominantan. Treći gem donosi novi break za srbijanskog tenisera i put prema pobjedi je bio otvoren.

Nije španski teniser do kraja ništa mogao napraviti u ovom meču. Đoković lagano završava posao, uzima set sa 6:1 i prolazi u četvrtfinale olimpijskog turnira.

Svjetski broj jedan će put do polufinala tražiti preko domaćeg tenisera Keija Nishikorija.

Parovi četvrtfinala olimpijskog turnira su sljedeći:

Novak Đoković - Kei Nishikori
Alex Zvezer - Jeremy Chardy
Karen Khachanov - Ugo Humbert
Pablo Careno-Busta - Daniil Medvedev

Top Komentari

brutal_bandal
Bravo Nole
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi