Ide u Torino

Juventus ponovo poslao Pjacu na posudbu · Zvanično

Endin Čaušević

Hrvatski fudbaler Marko Pjaca ni naredne sezone neće igrati za Juventus.

Pjaca je u Juventus stigao još na ljeto 2016. godine iz zagrebačkog Dinama za 23 miliona eura nakon odličnog nastupa na Evropskom prvenstvu za reprezentaciju Hrvatske.

No, nakon dolaska u Staru damu počeli su problemi s povredama zbog kojih se Pjaca nije uspio nametnuti za minutažu u Juventusu.

Zbog toga je prethodnih sezona igrao većinom na posudbama. Pjaca je prvo otišao u Schalke, a zatim je još na posudbama igrao u Fiorentini, Anderlechtu i Genovi.

Nakon što je proveo sezonu u dresu Genove ponovo se ovog ljeta vratio u Juventus, ali je Massimiliano Allegri odlučio da neće računati na njegove usluge, te da Pjaca može ponovo na posudbu.

Juventus je danas potvrdio da će Pjaca i naredne sezone igrati na posudbi i to u gradskom rivalu Torinu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Torino je poslao ponudu za Pjacu, a hrvatski reprezentativac pristao je da naredne sezone igra na posudbi u ovom klubu. Juventus i Torino su dogovorili posudbu na godinu dana uz mogućnost otkupa ugovora.

Treba dodati da Pjaca s Juventusom ima ugovor do ljeta 2023. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.