Foto - EPA

Ide u Milano na preglede

Sudbina Christiana Eriksena bit će poznata veoma brzo

M. Šljivak

Christian Eriksen obavit će u narednim danima brojne testove u Milanu i vjerovatno će se saznati konačna sudbina o njegovoj karijeri.

Fenomenalni danski veznjak doživio je srčani udar tokom utakmice protiv Finske na Evropskom prvenstvu. Ljekari su mu na terenu spasili život, a potom mu je u Copenhagenu ugrađen defibrilator za regulisanje rada srca.

Međutim, Eriksen u Italiji ne može igrati sa ovom spravom. Pravila su jasna i ako želi nastaviti karijeru u dresu Intera, morat će da ukloni defibrilator i da napravi veliki rizik.

Sky Sport navodi da će 29-godišnji fudbaler u narednim danima stići u Milano na preglede. Razmotrit će se potencijalno uklanjanje defibrilatora, ali i ako se to desi Eriksen neće moći na teren barem još šest mjeseci.

"Trenutno Eriksen ne može igrati. Jedini način da zaigra je da mu se ukloni defibrilator i da je nakon toga potpuno zdrav i spreman", saopštio je nedavno ljekar Fusbalskog saveza Italije Franco Braconaro.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Eriksenova sudbina vjerovatno će biti poznata veoma brzo i on će sa ljekarima vjerovatno donijeti najbolju odluku.

Ranije je danski fudbaler nastupao sedam godina za Tottenham, a igrao je još za nizozemskog velikana Ajax.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.