Izluđivao igrače AEK-a

Italija ima Donnarummu, Velež Bogdanovića: Pogledajte ključne odbrane za prolaz Rođenih

Edmir Škorić

Fudbaleri Veleža plasirali su se sinoć u treće prektolo UEFA Konferencijske lige.

Senzacionalno su Rođeni u Atini izborili prolaz poslije 120 minuta žestoke borbe, ali i nakon penal drame.

Junak Mostaraca na kraju je golman Slaviša Bogdanović, koji je izludio igrače AEK-a, a sa tri odbrane Rođenima je donio jedan od najvećih uspjeha u historiji kluba.

Prvo je odbranio udarac Ansarifarda u prvoj seriji, a jedna od najvažnijih bila je odbrana Lopesu u četvrtoj seriji, da bi nakon toga Zvonić doveo Velež u prednost.

Petu seriju otvorio je Argentinac Araujo, ali je i njega Bogdanović "pročitao", pa nije bilo potrebe da peti igrač Veleža pristupa izvođenju penala, nego je počelo veliko slavlje.

Za Velež su penale pogađali osim Zvonića i Cvijanović te Brandao, dok su Georgijević i Vehabović promašili i njih dvojica trebalo bi da odvedu Bogdanovića na ručak i da mu se zahvale.

Veležov naredni rival je švedski Elfsborg, koji je u dvomeču rasuo moldavski Milsami. U slučaju da pređu i ovu prepreku, Mostarci će biti u play-offu i tamo mogu da igraju protiv nekih velikih rivala kao što su Roma, Tottenham...

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.