Foto - EPA

Zanimljiva scena

Erling Haaland potpisivao autograme u šorcu drugog kluba

Midhat Šljivak

Napadač Borussije iz Dortmunda Erling Haaland ovog ljeta se ponovo povezuje sa odlaskom iz redova njemačkog velikana.

Sjajni 21-godišnji napadač meta je londonskog Chelseaja koji je navodno za njegove usluge spreman izdvojiti čak 175 miliona eura.

Ipak, za sada konkretnih pomaka u potencijalnom transferu nema i izvjesno je da će Haaland i u novoj sezoni nositi dres Borussije.

Haaland van terena također zna privući pažnju, a ovog puta je autograme potpisivao u opremi drugog kluba.

Dok je odrađivao 'obaveze' prema navijačima, Haaland je na sebi imao šorc ekipe Leeds Uniteda i na društvenim mrežama su odmah počele šale kako je on novo pojačanje.

Nije nikakvo iznenađenje što norveški fudbaler nosi opremu Leedsa jer je on rođen u ovom engleskom gradu. Njegov otac Alf Inge je nosio dres tima sa Elland Roada i očilgedno da je i kod Erlinga ostala ljubav prema Leeds Unitedu.

Haaland se šokirao kada je čuo koliko novca za njega traži Borussia Dortmund

Norvežanin u svom ugovoru ima klauzulu da narednog ljeta može napustiti Dortmund za 75 miliona eura i čini se da je izgledno da će Haaland tek za godinu dana promijeniti klub.

Haaland je počeo s Dortmundom pripreme za novu sezonu, a nedavno je dao intervju koji je privukao dosta pažnje. Novinar je pitao Haalanda šta misli o cijeni od 175 miliona eura koju je Dortmund postavio za njega, a on je dao iskren odgovor.

"Tek sam jučer pričao sa svojim agentom. Nismo se čuli mjesec dana jer se ništa ne dešava i to je jedina istina. 175 miliona eura? Nadam se da je to samo špekulacija jer je to previše novca za jednog igrača", rekao je Haaland i dodao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Prije svega imam još tri godine u svom ugovoru i uživam ovdje. Naravno da mi je važno da osvajam trofeje s klubom i to je ono što želim u karijeri, ali idem korak po korak".

Haaland je u dresu njemačkog kluba odigrao ukupno 59 mečeva u svim takmičenjima i zabio je nevjerovatnih 57 golova te je dodao još 15 asistencija i jasno je zbog čega se mnogi klubovi "otimaju" za njegov potpis.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.