Apsolutna senzacija

Kakav podvig je napravio Velež najbolje pokazuju jutrošnje vijesti iz Grčke!

Admin Čaušević

Velež je priredio možda i najveće iznenađenje kvalifikacija za evropska klupska takmičenja u ovoj sezoni izbacivši favorizovani AEK iz Atine.

AEK je redovni učesnik UEFA-inih takmičenja, redovno osvaja trofeje u Grčku, ima budžet od nekoliko desetina miliona eura i odlično plaćene igrače.

Uzimajući u obzir činjenicu da je prije dvije godine Velež igrao Prvu ligu FBiH izbacivanje favorizovanog kluba iz Atine je definitivno senzacija te možda i najveća pobjeda u dvomeču nekog bh. predstavnika otkako je BiH stekla nezavisnost.

Podatak kakav podvig je ostvario Velež odlično ilustruju jutrošnje informacije iz Grčke i tiču se potencijalnog transfera kojeg namjerava realizovati AEK.

Naime, odmah nakon ispadanja od Mostaraca grčki klub je posloi ponudu u Francusku tešku 2 miliona euro i to za kupovinu Niclasa Eliasson.

AEK je za Šveđanina ponudio 1.5 miliona eura, a na stol je stavio dodanih pola miliona kroz moguće bonuse, ali Nimes za sada ne pristaje.

Grčki mediji pišu da se ne isključuje mogućnost da AEK u narednim danima dodatno poveća ponudu i konačno u svoje redove dovede 25-godišnjaka.

[poll]https://sportsport.ba/polls/preview/169[/poll]

Inače, iznos od 2 miliona eura jednak je ili je veći od većini budžeta većine premijerligaških klubova što dodatno daje na težini uspjehu mostarskih Rođenih.

Veležov dvomeč protiv AEK-a je još jedan pokazatalje da bez obzira što je fudbal postao biznis, ova igra nikad neće izgubiti svoju najveću draž, odnosno da s pametnom igrom, borbenošću, zalaganjem i zajedničkim djelovanjem nema nepremostivih prepreka.

Za narednog protivnika imat će Elfsborg. I slučaju da izbace Šveđane Rođeni mogu putovati u praktično sve dijelove Starog kontinenta od dalekog Kazahstana pa do Grčke gdje su već gostovali.

Par Elfsborg - Velež neće imati status nositelja u žrijebu koji je na programu u ponedjeljak 2. augusta od 14 sati, a mogući protivnici su bolji iz sljedećih duela:

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

KuPS Kuopio (FIN) – FC Astana (KAZ)
Bohemian FC (IRS) – PAOK FC (GRČ)
FC Luzern (ŠVI) – Feyenoord (NED)
RFS (LAT) – KAA Gent (BEL)

Podsjećanja radi, Velež 5. augusta gostuje Elfsbrogu, dok je revanš susret na stadionu Grbavica na programu sedam dana kasnije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.