Prvo moraju proći Elfsborg

Velež saznao potencijalne protivnike u play-offu, Rođene čeka težak zadatak

S. Mlaćo

FK Velež je današnjim žrijebom saznao potencijalnog protivnika u play offu Konferencijske lige.

Jedini bh. tim koji je ostao u Evropi snage će ukoliko prođe švedski Elfsborg odmjeriti snage sa pobjednikom iz duela FC Luzern (Švicarska) - Feyenoord (Holandija).

Prvi duel se igra 19. augusta, a revanš 26. augusta.

Potencijalni rivali Veleža su bili bolji iz sljedećih duela:

KuPS Kuopio (FIN) – FC Astana (KAZ)
Bohemian FC (IRS) – PAOK FC (GRČ)
FC Luzern (ŠVI) – Feyenoord (NED)
RFS (LAT) – KAA Gent (BEL)

Podsjećanja radi, Velež 5. augusta gostuje Elfsborgu, dok je revanš susret na stadionu Grbavica na programu sedam dana kasnije.

Inače, Velež je do sada zaradio 850.000 eura, u slučaju prolaska u posljednju prepreku do grupne faze taj iznos će dodatno porasti.

Ako Rođeni prođu u play off, imat će 400 hiljada od četvrtog pretkola i 750.000 eura za nastup u play offu, što znači 1.150.000 eura.

Ako se plasiraju u grupnu fazu briše se zarada od kvalifikacija i Velež bi u tom slučaju dobio 2.94 miliona eura za učešće u grupnoj fazi, a ondje bi za svaki bod ili pobjedu dobijao dodatni novac.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Pobjeda u grupnoj fazi donosi 500.000 eura, remi 166.000 eura. Za prvo mjesto u gurpi dobija se dodatnih 650.000 eura, a drugom pripada 325.000 eura.

Podsjetimo, Rođeni večeras igraju meč 3. kola Premijer lige protiv Rudara iz Prijedora od 20 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.