Na stadionu Rođeni smo "uhvatili" Letećeg Mostarca: "Svi će tek vidjeti šta znači ovaj uspjeh..."

Enver Marić govorio za SportSport.ba

Na stadionu Rođeni smo "uhvatili" Letećeg Mostarca: "Svi će tek vidjeti šta znači ovaj uspjeh..." · Intervju

A. Čaušević

Odavno neki bh. klub nije ujedinio ljubitelje fudbala u našoj zemlji kao što je to proteklih sedmica uradio Velež zahvaljujući odličnim igrama u Evropi.

I klupske legende uživaju u Veležom igrama. Tako je i sa Enverom Marićem. Legendarni golman i bivši trener Mostaraca je redovan gost na treninzima u posljednje vrijeme.

"Osjećam se dobro, obzirom da sam mlad čovjek, 74 godine, ljeto je, malo je vruće, još Velež pobjeđuje. Ugođaj ne može biti ljepši", govori Marić na početku razgovora za SportSport.ba.

Legendarni "Leteći Mostarac" smatra da izabranici Feđe Dudića i protiv Elfsborga u trećem pretkolu Konferencijske lige trebaju nastaviti na identičan način kao protiv Colerainea i AEK-a.

"Sve četiri utakmice Velež je odigrao vrlo dobro, bili su bolji od oba protivnika. Izbacili su Irce i Grke zasluženo. Problem je što se sada treba ići dalje. Imati cilj ići u grupu. Nadam se da imaju iste motive i želje. Da će tako nastaviti, da će obradovati sebe, grad Mostar i navijače Veleža."

Pokazali su Rođeni ogroman karakter u sve četiri utakmice. Bili su rezultatskom zaostataku, ali su opet bili ti koji su se radovali.

Oglasi

"Gubili pa nisu izgubili, sada trebaju voditi i pobijediti. Da dođu do povoljnog rezultata i bit će sve uredu. Sa Šveđanima će biti puno teže", govori svojevremeno jedan od najboljih golmana Evrope.

S Marićem smo razgovorali na stadionu Rođeni gdje je posmatrao trening. Prezadovoljan je infrastrukturnim iskorakom.

"Dođem ponekad na utakmicu. Ovo što se vidi je odlično. Kad se napravi bit će izvrsno. Nije mala stvar sve ovo napraviti."

"U fudbalu bez rezultata i bez serija iznenađenja nema uspjeha. Svi ti koji sada igraju su prije deset ili 20 godina godina bili djeca. Svi su maštali da dođu i igraju u Evropi, evo sad se ispunio. Znači sve je moguće. Treba vjerovati da će biti dobro i treba tako nastaviti. Borba i zajednički cilj. Ukoliko su svi zajedno lako se dođe do cilja.

Oglasi

Velež u domaćem prevenstvu ima seriju bez poraza koja traže 20 i kusur utakmica. Prvenstvo je otvoreno sigurnom pobjedom nad Posušjem.

"Najavažnije je da to nije slučaj. Igra se kontinuirano. Ima sistem koji funkcioniše i to treba unaprijediti. Naravno uvijek ima prostora. Dobra je garancija da će se nastaviti i dalje s dobrim rezultatima."

Pojedince u Veležu nije želio izdvajati, ali je pohvalio golmana Slavišu Bogdanovića koji je bio fantastičan u penal seriji sa dva odbranjena penala.

"Ja gledam samo golmane na utakmici. Ne bojim se puno igrača. Bilo je tu par momaka koji su sve četiri utakmice pokazali da su standardno dobro igrali, to je najvažnije, zadržati dobru formu kroz duži period. Mislim da je Bogdanović bio najbolji igrač protiv AEKa. Dobar je golman. Dobro je branio i prošle sezone. Želim mu puno sreće da nastavi dobro braniti i da se ne povrijedi."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Uspjeh koji je ostvario Velež u proteklom periodu bi do izražaj tek trebao da dođe, barem kada su u pitanju igrači i njihova budućnost.

"Svi će tek vidjeti šta znači ovaj uspjeh. Na svaki trening će dolaziti neko da gleda te igrače, s vremenom će svi otići vani. To je normalan proces, to tako ide. Najviše zavisi od njih. Svaka utakmica je priča za sebe, 11 protiv 11, svako ima šansu. Ne trebaju se postavljati granice, već ciljevi", završio je Marić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1620389791
Zadnja recenica je kljuc svega
12 0
Adnanos
Ide Elfsborg a mi kao da smo postali sampioni. Spustit se na zemlju i nastavit radom i disciplinom. Nema opustanja - Elfsborg je razmotirao Milsami. Treba u grupnu fazu pa onda mozemo pricati o uspjehu. Nije mala stvar izbacit AEK ali netreba se zadovoljavat i opustat.
9 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi