Meč počinje u 20 sati

Dudić napravio nekoliko iznenađenja u sastavu, Rudar sa najjačim snagama

Haris Zilić

Duel trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine od 20 sati na stadionu Rođeni u Mostaru odigrat će Velež i Rudar Prijedor.

Mostarci u ovaj duel ulaze nakon sjajnog evropskog nastupa i eliminacije AEK-a, dok je Rudar u prošlom kolu remizirao sa Širokim Brijegom na domaćem terenu rezultatom 1:1, a u prvom meču poraženi su od Slobode sa 1:0.

Sa druge strane Velež je odigrao samo jedan meč ove sezone u kojem je savladao Posušje sa 2:0, dok je duel protiv Zrinjskog prolongiran zbog nastupa u Evropi.

Večeras nas sigurno očekuje zanimljiva fudbalska predstava, gosti iz Prijedora sigurno nisu došli sa bijelom zastavom na jug naše zemlje, a poznati su sastavi timova:

VELEŽ: Kačavenda, Radović, Zvonić, Zeljković, Pršeš, Čosić, Gerogijević, Brandao, Osmić, Vehabović, Dejanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

RUDAR PRIJEDOR: Šćekić, Pekija, Pavlović, Santos, Burazor, Mandić, DOjčinović, Amoah, Jakupović, Redžić.

Glavni sudija večeršanje utakmice je Irfan Peljto iz Sarajeva, pomoćnici su Nebojša Žugić iz Banja Luke i Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva. Četvrti sudija je Bnejamin Deljković iz Sarajeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.