Velež saznao potencijalne protivnike u play-offu, Rođene čeka težak zadatak

Prvo moraju proći Elfsborg

Velež saznao potencijalne protivnike u play-offu, Rođene čeka težak zadatak

S. Mlaćo

FK Velež je današnjim žrijebom saznao potencijalnog protivnika u play offu Konferencijske lige.

Jedini bh. tim koji je ostao u Evropi snage će ukoliko prođe švedski Elfsborg odmjeriti snage sa pobjednikom iz duela FC Luzern (Švicarska) - Feyenoord (Holandija).

Prvi duel se igra 19. augusta, a revanš 26. augusta.

Potencijalni rivali Veleža su bili bolji iz sljedećih duela:

KuPS Kuopio (FIN) – FC Astana (KAZ)
Bohemian FC (IRS) – PAOK FC (GRČ)
FC Luzern (ŠVI) – Feyenoord (NED)
RFS (LAT) – KAA Gent (BEL)

Podsjećanja radi, Velež 5. augusta gostuje Elfsborgu, dok je revanš susret na stadionu Grbavica na programu sedam dana kasnije.

Oglasi

Inače, Velež je do sada zaradio 850.000 eura, u slučaju prolaska u posljednju prepreku do grupne faze taj iznos će dodatno porasti.

Ako Rođeni prođu u play off, imat će 400 hiljada od četvrtog pretkola i 750.000 eura za nastup u play offu, što znači 1.150.000 eura.

Ako se plasiraju u grupnu fazu briše se zarada od kvalifikacija i Velež bi u tom slučaju dobio 2.94 miliona eura za učešće u grupnoj fazi, a ondje bi za svaki bod ili pobjedu dobijao dodatni novac.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Pobjeda u grupnoj fazi donosi 500.000 eura, remi 166.000 eura. Za prvo mjesto u gurpi dobija se dodatnih 650.000 eura, a drugom pripada 325.000 eura.

Podsjetimo, Rođeni večeras igraju meč 3. kola Premijer lige protiv Rudara iz Prijedora od 20 sati.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

dosadnoje
Pada i Rotterdam ako Bog da
25 1
velez mo
Nismo imali srece,ali sta je tu je,prvo Elfsborg,IDEMO ROĐENI
20 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi