Okončao karijeru

Kraj za legendu: Previše emocija i suza, ali ovaj dan je morao da dođe

Edmir Škorić

Australski košarkaši plasirali su se u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju nakon što su bez većih problema pobijedili Argentinu rezultatom 97:59.

Utakmicu će posebno pamtiti Luis Scola, legendarni košarkaš koji je odlučio da se povuče.

Scola nije mogao zaustaviti suze nakon velikog pljeska koji je dobio, a reprezentativnu karijeru završava u 41. godini.

Scola je bio vidljivo emotivan na klupi jer su mu svi suigrači izražavali zahvalnost za njegov doprinos igri.

Godine 2004. Scola je pomogao Argentini da pobijedi SAD i osvoji zlatnu medalju. SAD je do Atine osvojio tri uzastopna olimpijska košarkaška naslova, a pobjeda Argentine pokazala se kao jedan od najvećih iznenađenja u novijoj olimpijskoj povijesti.

Scola je četiri godine kasnije Argentinu doveo do još jedne olimpijske medalje, odnijevši broncu u Pekingu.

Imao je desetogodišnju NBA karijeru igrajući za Houston Rocketse, Phoenix Sunse, Indiana Pacerse, Toronto Raptorse i Brooklyn Netse.

Možda bi bilo sve ljepše da se s medaljom oprostio, ali šta je tu je, jedan od najvećih sportista Argentine okončao je svoju košarkašku karijeru, barem onu reprezentativnu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.