Neuništivi Luis Scola u 41. godini prvi strijelac prvenstva Italije
Neuništivi Argentinac prvi je strijelac prvenstva Italije!

Za njega to nije fraza - zaista je kao vino

Neuništivi Luis Scola u 41. godini prvi strijelac prvenstva Italije

Legendarni argentinski košarkaš Luis Scola dobrano je zakoračio u peto desetljeće života. 

Nakon što je fantastično odigrao Mundobasket prošlog ljeta u Kini nagađalo se da je možda to konačno kraj jedne grandiozne karijere.

No nema ništa od toga. Scola je prvo potpisao za Milano i odigrao odličnu sezonu za talijanskog Euroligaša koji ga je i dalje htio vidjeti u svojim redovima. No tada se Scola povukao, rekao je da će nekoliko dana razmišljati što i kako. Na kraju je donio pomalo neočekivanu odluku, odbio Milano i pridružio se ekipi Varesea koja je nekada davno harala europskom košarkom.

O tome kako igra Scola u 41. godini života dovoljno govori podatak koji kaže da je Argentinac prvi strijelac talijanskog prvenstva. Nakon sedam odigranih kola legendarni Gauchos je na prosjeku od skoro 24 poena po utakmici što je više nego fascinantno. Nakon sjajnog ulaza u sezonu s dvije pobjede Varese je zaredao s pet poraza ali krivac za to najmanje je Scola. Kako sada stoje stvari nema dileme da ćemo ovu živu legendu gledati i dogodine na Olimpijskim igrama u Tokiju. A hoće li se tu oprostiti, ne smijemo se zakleti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi