Zeničani su prvi počeli s pripremama za novu sezonu u kojoj će igrati u trećem po jačini rangu takmičenja u BiH

Generalka pred početak sezone

Čelik u subotu protiv Slobode na Kamberovića polju

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika u narednoj sezoni igrat će u Drugoj ligi FBiH, grupa "Centar". Zeničani su u skladu s višim rangom i sklapali tim za narednu sezonu, tako da su doveli nekoliko provjerenih igrača za taj rang takmičenja.

Pored igrača od prošle sezone, klub su pojačali Subotić, Vardo, Isaković, Žuna i Sivac. Crno-crveni su odigrali i tri pripremne utakmice, dvije na turniru u Vitezu kojeg su osvojili, te prošlog vikenda u Domaljevcu, gdje su bili bolji od domaće Mladosti.

U subotu je posljednja provjera za Zeničane pred početak nove sezone. Protivnik izabranicima Pavlea Skočibušića bit će Sloboda iz Novog Grada koja se takmiči u 1.ligi RS. Ovaj meč će se igrati u subotu od 18 sati na A terenu stadiona Kamberovića polje, a ulaz za sve posjetioce će biti slobodan. Ko ne bude mogao da prisustvuje ovom meču, klub je obezbjedio i live stream.

Čelik će sezonu otvoriti protiv Stupčanice po mnogima uz Zeničane, Borac iz Jelaha i Bosnu iz Visokog klub koji će se boriti za prvo mjesto i ulazak u viši rang takmičenja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.