NK Čelik pobjednik turnira "Galib Mujčić" u Vitezu
Zeničani su još jednom pokazali da stvaraju respektabilan tim za narednu sezonu u višem rangu, gdje će sigurno biti jedan od klubova koji će voditi bitku za sami vrh

Zeničani u finalu bolji od Viteza

NK Čelik pobjednik turnira "Galib Mujčić" u Vitezu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši zeničkog Čelika pobjednici su 26 po redu Memorijalnog turnira "Galib Mujčić 2021" koji se ovog vikenda igrao na gradskom stadionu u Vitezu. Zeničani su u finalu pobijedili FK Vitez rezultatom 2:1.

Jučer su u polufinalu igrali Vitez i Rudar iz Kaknja, a nakon 90 minuta završilo je 2:2.Boljim izvođenjem penala Vitežani su slavili 6:5, te prošli u finale. U drugoj utakmici Čelik je odmjerio snage sa NK Vlašić Turbe, a završilo je 1:1. Nakon izvođenja jedanaesteraca Zeničani su slavili 3:1.

Danas je u finalu Čelik pobijedio Vitez rezultatom 2:1, a golove za crno-crvene su postigli Selim Žuna i Besim Kolić, prvo poluvrijeme okončano je 2:0 za Čelik, a domaćin je u drugom poluvremenu stigao do pogotka, međutim nisu mogli do izjednačenja, te je trofej pripao Zeničanima. Treće mjesto osvojila je ekipa Rudara iz Kaknja.

Najbolji strijelac turnira je Admir Zukan iz Viteza, dok je najboli igrač turnira Selim Žuna iz Čelika. Žiri je izabrao i igrača koji najviše podsjeća na rahmetli Galiba Mujčića, a ta nagrada pripala je igraču Viteza, Burak Asmiru.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Vrijedi istaći i veoma dobru organizaciju FK Vitez na čelu sa Begzudinom Bektašom, koji su nakon otkazivanja ekipe Simm-Bau veoma brzo reagovali, te pozvali ekipu Vlašića da sudjeluje na turniru. Naredne sezone očekuje se još jači turnir, koji je prepoznatljiv širom BiH.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...eto ga trofej,osvojise Galiba HAHHAHAHAHAHAHAH.
3 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi