FOTO: EPA

Odigran Community Shield

Grealish debitovao, City izgubio: Leicester slavi prvi trofej u novoj sezoni

Haris Zilić

Leicester City osvojio je prvi trofej na Ostrvu ove sezone.

U finalu Community Shelda danas su savladali Manchester City sa 1.0.

Prvo poluvrijeme je ponudilo zanimljiv fudbal. Oba tima su imala nekoliko prilika, a izdvajaju se stative Vardya i Mahreza.

U drugom poluvremenu slična igra na terenu. City je preko Mahreza imao najbolju šansu, prijetio je i Leicester, a trenutak odluke desio se u 86. minuti.

Nakon jednog duela u šesnaestercu Citya, Ake je srušio Ihenacha i dosuđen je penal za Lisice.

Ihenacho je uzeo loptu i zatresao mrežu Manchester City za 1:0 i ispostavit će se prvi trofej za Leicester ove sezone. Lisice su prošle sezone osvojile FA Cup, dok je Manchester City aktuelni pravk Engleske.

Dodajmo da je za Leicester ovo bio prvi trofej u Community Shieldu nakon 1971. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U timu City debitovao je Jack Grealish, najskuplji engelski fudbaler svih vremena koji je u igru ušao u 62. minuti imjesto Edoziea.

Naredni vikend igra se prvo kolo nove sezone Premiershipa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.