Nevjerovatan propust

Velikan njemačkog fudbala pobijedio na terenu, ali će zbog amaterske greške ispasti iz Kupa

Admin Čaušević

Amaterski propusti se dešavaju i klubovima iz najorganizovanijih liga svijeta.

U nedjelju su igrani mečevi prvog kola njemačkog Kupa, a Wolfsburg je gostovao ekipi Pruessen Munstera koja se takmiči u četvrtoj ligi.

Wolfsburg je poslije produžetaka pobijedio sa 1:3, ali će svejedno svoj put u DFB Pokalu završiti u prvom kolu i to zbog amaterske pogreške.

Naime, Wolfsburg je za 120 minuta igre izvršio šest izmjena što je protivno pravilima i statutu takmičenja.

Trener Mark Wan Bommel je napravio tri izmjene u regularnih 90 minuta i još tri u produžetku. Prema statutu takmičenja posljednja izmjena kada je Admir Mehmedi zamijenio Maximiliana Philippa se nije smjela desiti.

Da je napravljena izmjena viška u svom izvještaju je naveo i sudija Christian Dingert, a iz niželigaša već spremaju žalbu.

"Upoznati smo da je Wolfsburg napravio šest izmjena. O tome ćemo razgovarati interno i vidjeti kako dalje postupati", rekao je menadžer Pruessena, Peter Niemeyer.

U DFB pokalu za sezonu 2021/22 moguće je izvršiti pet izmjena što je navedno i u paragrafu 31, tačka 3a: "Tokom utakmice je moguće napraviti pet izmjena. Dodatna izmjena u utakmicama sa produžecima nije dopuštena."

Hoffmeier je zabio u 74. minuti za vodstvo domaćih, Brekalo je spasio Vukove u 90. minuti, da bi Weghorst u 103 i Baku u 120. minuti postigli još dva gola za goste. Prema svemu sudeći, uzalud.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.