Wolfsburg osvojio bod u Leipzigu i plasirao se u Ligu prvaka

Meč završio rezultatom 2:2

Wolfsburg osvojio bod u Leipzigu i plasirao se u Ligu prvaka

E. Čaušević

Leipzig i Wolfsburg večeras su remizirali rezultatom 2:2 u okviru 33. kola njemačke Bundeslige.

Na Red Bull Areni u Leipzigu večeras smo gledali zaista odličnu utakmicu na kojoj smo vidjeli četiri gola.

Wolfsburg je odilično počeo meč i stigao do prednosti već u 12. minuti kada je Philipp pogodio nakon asistencije Arnolda.

Vukovi su do novog gola stigli u samom finišu prvog poluvremena. Ovaj put asistent je bio Baku, a svoj drugi gol na meču za 2:0 postigao je Philipp.

Međutim, Leipzig je u nastavku utakmice uspio da dođe do remije i izbjegne poraz na svom terenu.

Domaći tim je na 2:1 smanjio u 51. minuti utakmice, a strijelac gola bio je Justin Kluivert nakon što ga je sjajno uposlio Sabitzer.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Iako se činilo da bi Wolfsburg mogao izdržati i doći do tri boda na kaju je u 78. minuti Leipzig stigao do poravnanja. Sudija je svirao penal, a gol za konačnih 2:2 postigao je Sabitzer.

Međutim, ovaj bod za Wolfsburg je itekako dovoljan jer su osigurali mjesto koje na kraju sezone vodi u Ligu prvaka, a ranije su to uradili Bayern, Leipzig i Dortmund.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi