Mark van Bommel novi trener Wolfsburga

Potpisao dvogodišnji ugovor

Mark van Bommel novi trener Wolfsburga · Zvanično

E. Čaušević

Wolfsburg je u minuloj sezoni uspio da izbori plasman u Ligu prvaka, ali nakon toga trener Oliver Glasner je napustio klub.

Glasner je iznenadio čelnike Wolfsburga kada je saopštio da neće produžiti svoj ugovor i da napušta Vukove.

On je dobio ponudu Eitracht Frankurta što je odlučio da prihvati, te je saopštio čelnicima Wolfsburga da neće voditi ovu ekipu u narednoj sezoni.

Međutim, Wolfsburg je ekspresno reagovao i danas je ovaj klub zvanično potvrdio da je Mark van Bommel novi trener.

Ovaj 44-godišnji nizozemski stručnjak s Wolfsburgom je potpisao ugovor na dvije godije.

"Možemo potvrditi da je Mark van Bommel novi trener našeg kluba. Odlično se ukpapa u filozofiju kluba i zna šta se od njega očekuje u Bundesligi i evropskim takmičenjima. Ima ogromnu ambiciju i dokazao se kao fudbaler. Nadamo se da ćemo zajedno slaviti uspjehe", poručili su iz Wolfsburga.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nekadašnji igrač Barcelone i Bayerna svoju karijeru završio je prije osam godina u dresu PSV-a. Nakon toga posvetio se trenerskom poslu i bio je pomoćnik u kadetskoj selekciji Nizozemske.

U dosadašnjoj karijeri bio je pomoćnik u reprezentacijama Saudijske Arabije i Australije, a nešto više od godinu dana vodio je PSG koji je napustio krajem 2019. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi