Foto - EPA

Jack Grealish o dolasku u City

"Oči su mi zasuzile, ali ovu priliku nisam mogao propustiti"

Midhat Šljivak

Jack Grealish postao je najskuplji fudbaler u historiji engleskog fudbala.

Manchester City je za ovog 25-godišnjeg fudbalera izdvojio čak 100 miliona funti i Grealish je postao jedan od najskupljih igrača ikad, a najskuplji u Engleskoj.

Grealish nije mogao odbiti ponudu aktuelnog engleskog prvaka i istakao je da je u klub došao zbog Lige prvaka.

"Ovo je nešto što nisam mogao odbiti. Igrati Ligu prvaka i sa igračima kao što je Kevin de Bruyne, te sa najboljim menadžerom na svijetu. To se nije moglo odbiti", rekao je Grealish i dodao je:

"Pep može podići nivo moje igre na veći nivo. Slušat ću ga pažljivo svaki dan i jedva čekam da sve počne. Ovdje sam dva dana i trening je nevjerovatan. Nisam mogao da vjerujem. Neki taktički potezi nisu sa ovog svijeta".

Potražite više informacija na temu Premier league:

O odlasku iz Aston Ville u kojoj je odrastao je rekao.

"Vidjeli ste šta se dešavalo sa Messijem. Tako sam se i ja osjećao. Razgovarao sam sa igračima i trenerima. Oči su mi zasuzile", rekao je Grealish.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.