Foto - Screenshot

Ubacio 15 poena za 16 minuta

Luka Garza odličan u Ljetnoj ligi

Midhat Šljivak

Luka Garza odigrao je još jednu odličnu partiju u Ljetnoj ligi u dresu Detroit Pistonsa.

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine izabran je kao 52. pik NBA dafta održanog krajem jula i pokušava se kroz Ljetnu ligu nametnuti stručnom štabu Pistonsa.

Za sada mu ide veoma dobro. Nakon devet poena za 13 minuta u prvom meču, Garza je ovog puta u porazu od Houston Rocketsa 111:91 ubacio 15 poena.

Sjajni centar je na parketu proveo samo 16 minuta. Šutnuo je šest lopti, pet je pogodio i pokazao je kako je ofanzivno zaista čudesan.

Pored 15 koševa Garza je imao još tri skoka i jednu asistenciju u ovom susretu.

Najefikasniji kod Pistonsa bio je prvi izbor drafta Cade Cunningham sa 20 poena (8/18), a sa druge strane su također blistali izbori prethodnog drafta.

Drugi pik Jalen Green bio je najefikasniji sa 25 koševa, dok je Alpeen Šengun ubacio 21 uz osam skokova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.