Luka Garza predstavljen u Detroit Pistonsima
Foto - Detroit Pistons

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine

Luka Garza predstavljen u Detroit Pistonsima

M. Šljivak

Talentovani centar Luka Garza (22, 211cm) izabran je na NBA draftu od strane Detroit Pistonsa.

Pistonsi su 22-godišnjeg košarkaša odabrali kao 52. pik, a on je sinoć skupa sa ostalim 'pikovima' predstavljen u ovoj NBA ekipi.

Garza je presretan što će imati mogućnost da zaigra u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta i zahvalio je Pistonsima što su ga odabrali.

"Hvala Detroit Pistonsima što su mi ispunili dječačke snove. Sad je vrijeme za rad. Uzbuđen sam što sam dio ove sjajne organizacije i što ću igrati sa ovom sjajom grupom igrača", napisao je Garza.

Garza iza sebe ima četiri fenomenalne sezone na univerzitetu Iowa gdje je pokupio brojna priznanja, a dva puta je biran za najboljeg koledž igrača godine.

Oglasi

Njegov dres sa brojem 55 umirovljen je od strane univerziteta Iowa, a isti broj će nositi u Pistonsima.

Ko je Luka Garza?

Luka Garza ima korijene iz Bosne i Hercegovine i izrazio je želju da nastupa za košarkašku selekciju naše zemlje.

Luka je sin Amerikanca i Bosanke, čija porodica ima dugačku sportsku tradiciju.

Otac Luke Garze je Frank Garza, nekadašnji košarkaš univerziteta Idaho, a majka mu je Šejla Muftić, nekadašnja košarkašica i kćer legendarnog golmana FK Sarajevo Refika Muftića.

Ujak mu je čuveni košarkaš Teoman Alibegović, a njegov rođak Amar već je reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Top Komentari

King_Kenny
...odlicno je prosao sa Pistonsima,definitivno ekipa u kojoj se moze boriti za svoju minutazu...Plumlee je juce trejdovan kao prvi centar,sto znaci da racunaju na njega i da mu preostaje borba za mjesto startera sa jedinim preostalim centrom Isaiah Stewartom kojeg su izabrali na proslogodisnjem draftu i koji nije nista posebno...uglavnom,bit ce za njega minuta i ako bude rezervni centar...
6 0
user1583752673
Sretno momak ali bojim se da he izgubljen za repku kao i svi koji su otisli u NBA
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti