Luka Garza postao NBA igrač

Draftovan protekle noći

Luka Garza postao NBA igrač

E. Škorić

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Luka Garza pojavio se sinoć na NBA draftu.

Ovog 22-godišnjeg košarkaša izabrali su Detroit Pistonsi kao 52. pick. Garza je imao dobru sezonu u kojoj je prosječno bilježio 24,1 poen uz 8,7 skokova te je izabran za najboljeg koledž igrača u SAD-u u protekloj NCAA sezoni.

Pistonsi su imali i prvi pick drafta, a odlučili su se za beka Cadea Cunninghama sa Oklahoma Statea.

Nedavno je Luka u intervjuu za Voanews govorio o mogućnosti igranja za BiH.

"Da. Oni su se počeli javljati nekada tokom moje prve i druge godine na univerzitetu, mislim da su bili objavljeni neki članci u Bosni. Tako da sam u prošlosti razgovarao sa nekoliko trenera o tome i oni su htjeli da dođem prošlog ljeta, ali nisam mogao. Stvarno sam razmišljao o pokušaju da to učinim ovog ljeta, ali se nije dogodilo zbog pandemije. Mislim da ćemo u budućnosti uspjeti pronaći način da mogu otići tamo i igrati za reprezentaciju", rekao je Garza u jesen prošle godine.

Luka Garza je rođen i odrastao u Washingtonu, ali porijeklom je iz BiH te namjerava igrati za domovinu svoje majke, iako su ga željeli i Slovenci.

Top Komentari

Tas14
Konačno i da neko piše o njemu, stvarno ga treba zvati u reprezentaciju na eurobasket.
17 0
vitez_bosnjo
Samo je jedan Luka Doncic
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi