Takmičarska komisija uskoro donosi odluku

Ovo je potencijalni datum odigravanja odgođenih utakmica Premijer lige: Sve zavisi od Veleža · Saznajemo

Midhat Šljivak

Nastupi bh. klubova na evropskoj sceni doveli su odgađanja dvije prvenstvene utakmice u početna četiri kola.

Susreti Zrinjski - Velež i Borac - Tuzla City nisu odigrani u predviđenom terminu, ali bi fudbaleri ovih ekipa veoma brzo mogli na teren.

Kako saznaje SportSport.ba, oba ova meča mogla bi biti odigrana u srijedu 25. augusta, no ova odluka još nije zvanična.

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine još uvijek razmatra određene opcije, ali 25. august je datum koji je za sada najbolje kotira.

Međutim, ako bi mostarski Velež prošao u play off Konferencijske lige utakmica protiv gradskog rivala Zrinjskog bi bila dodatno pomjerena.

Utakmice play offa ovog evropskog takmičenja zakazane su za 19. i 26. august i konačna odluka o terminu utakmice izmeđz Zrinjskog i Veleža zavisit će od večerašnjeg rezultata Rođenih protiv Elfsborga.

[poll]https://sportsport.ba/polls/preview/188[/poll]

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ako bi bi Velež prošao u narednu rundu tražio bi se drugi datum gradskog derbija, dok sa druge strane Borac i Tuzla City nemaju nikakve prepreke da odigraju svoj meč 25. augusta.

Konačna odluka o odigravanju ovih utakmica bit će donijeta u narednim danima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.